Avslutt sermonien med med å sende opp papirlykter

Hvordan kan kremasjonsaske bli til en vakker diamant?

Et vakkert minne for resten av livet

Å bli til en diamant kan være et vakkert alternativ til den tradisjonelle graven på en gravlund. Og du vil på den måten kunne bære med deg din kjære videre i hverdagen, til glede, styrke og til trøst.
Diamanten vil være et vakkert siste hvile sted.

Hver diamant er som en feiring av livet, den forteller en unik historie, og representerer en ny begynnelse. Diamanter er sjeldne stener, denne diamanter er laget av asken fra din kjære, – og er derfor helt unik.

Ved å bruke karbon fra asken og høyt trykk og temperatur skapes en diamant på samme måte som naturen gjør.

Den siste reisen er et Begravelsesbyrå i Oslo som er de eneste som tilbyr å få laget diamanter av kremasjonsaske i hele norden.

En LifeGem diamant har nøyaktig samme fysiske egenskaper som en naturlig skapt diamant. Den samme hardhet, den samme glans, og det er en dyktig diamantsliper som har utført kutting, sliping og forming.

Fra asken til en vakker diamant

I aske er det mye karbon, dette separeres og legges i et trykkkammer. Og under ekstremt trykk og varme skapes en unik diamant. I naturen tar denne prosessen millioner av år. Helt ny teknologi får denne prosessen til å skje i løpet av 10-12 måneder.

Hvordan skapes en LifeGem minne diamant

Trinn 1: LifeGem mottar urner med kremasjonsaske fra hele verden. Hver urne med aske blir nøye identifisert, registrert og forseglet. Det lages en id som følger asken gjennom hele prosessen til ferdig diamant.

Isolering av karbon

Trinn 2: I kremasjonsaske er det bitte små biter av kull, dette kalles karbon. Det er disse bitene som er råvaren i diamanten. LifeGem er utstyrt med verktøy for å isolere karbonet fra resten av kremasjonsasken.

Når riktig mengde karbon er separert fra asken kreves det å utsette asken for ekstremt høy temperatur i et helt oksygen fritt miljø (forseglet)

Denne prosessen er destruktiv, noe som betyr at andre elementer unntatt karbonet blir helt eliminert. Det rensede karbonet er nå blitt helt rent og hardt som grafitt og er klar til å legges i press kammeret.

Presse karbon en til diamant

Trinn 3: Det rensede karbonet blir så lagt i et spesialutviklet diamantsyntese press kammer. I dette presskammeret ligger diamanten under helt ekstrem høy varme og ekstremt trykk og gror fra aske til en rådiamant.

Denne prosessen tar fra ca. 10-12 måneder. Det er størrelsen på diamanten som bestemmer hvor lenge hver enkel prosess tar.

Sliping og autentisering

Trinn 4: En av LifeGems dyktige diamantslipere forvandler så rådiamanten til en funklende edelsten. Diamanter er så harde at det brukes diamantstøv blandet med olje på en hurtig roterende skive for å slipe den.

Diamantsliperenn sliper diamanten ut ifra dens egenskaper, og selv om diamantsliping er nøye bestemt ut ifra mengde fasetter, vil hver diamant bli helt unik.  Når diamanten er ferdig slipt, gjøres det en vurdering på de fysiske egenskapene som karat, farge, renhet og sliping.

Denne informasjonen vil så bli skrevet i et sertifikat som autentiserer din diamant. Sertifikatet mottar du sammen med diamanten fra LifeGem.

Identifisering og garanti

Trinn 5: Som siste ledd i den omfattende beskyttelse og inspeksjon prosessen, er en unik og personlig identifikasjons merke gravert i griden (kutt kanten på diamanten) på diamanten.

Denne er mikroskopisk og kan ikke ses med det blotte øyet. Id merket forteller hvem eier av diamanten er og at dette er en helt unik Minne Diamant. Identifikasjons merket er det samme som ble tildelt av LifeGem når de mottok kremasjonsasken.

Torill bærer Martin med seg for alltid

Kategorier