Begravelser og seremonier

Vår spesialitet er å lage vakre og verdige begravelser og bisettelser som virkelig speiler livet som har blitt levd. En avskjed på en god måte kan gjøre en stor forskjell for de nærmeste når livet skal gå videre.

En minneverdig begravelse

Hva skjer etter et dødsfall

Mennesker er så forskjellige, det synes vi begravelser bør være også. I tillegg til vakre tradisjonelle begravelser lager vi også helt personlige og unike livsynsåpne begravelser for dem som ønsker det. Mulighetene er så mange for å gjøre seremoniene unike, og til noe mer enn det vi ofte er vant til, og kanskje til et lysere minne for dem som er tilstede.

Den Siste Reisen er et anneledes begravelsesbyrå, som bygger på tanken om å lage vakre og mer personlig pregede begravelser, og om å gjøre døden litt mer til en naturlig del av livet. I tillegg åpner vi for at du kan planlegge din egen begravelse, få laget en diamant av asken fra kremasjonen, eller spre asken din på havet eller i verdensrommet.

Hos oss vil du føle deg trygg og ivaretatt. Etter vår første samtale hvor sammen setter rammene for seremonien følger vi opp med både praktisk hjelp og rådgivning. Å miste en av sine kjære er et av livets mest dramatiske hendelser. Vi vet at tiden etter et dødsfall er vond og vanskelig. Det er helt naturlig å kjenne seg usikker og urolig for det som skal skje. Vi er alltid tilstede for dere og hjelper til med alle dokumenter og alt av praktiske oppgaver ved et dødsfall, både før, under og etter begravelsen.

På minnestunden etter seremonien er det fin å sette fokus på avdødes personlighet og avtrykk på jorden. Derfor er det naturligvis mange ulike ønsker for denne stunden. Noen ønsker en samling i godt lag med et glass champagne for å feire livet som er blitt levd. Andre ønsker en rolig minnestund med kun de aller nærmeste til stede. Vårt begravelsesbyrå hjelper deg med alt det praktiske.

Orbit all med blomster frit med kurve
Miljøvennlige kister fra Orbit. Klikk på bildet for å lese mer.

Trostrud-Freno er leverandør av våre kister og urner. De har et bredt produktspekter som gjør det mulig å gi begravelsen et personlig uttrykk, samtidig med at man gir den en helhetlig og verdig ramme.

Vi designer kister og urner. Ingenting er umulig, i samarbeid med Oslo Snekkerverksted får vi laget den akkurat slik dere ønsker.

Se våre kister og urner

Vi ser et ønske om at seremoniene skal gjenspeile avdødes livshistorie, vise interessene og personligheten. Blomster har lang tradisjon ved gravferd og brukes nå i enda større grad for å skape vakre, verdige og personlige rammer. Vi vil kunne veilede med hensyn til blomstervalg og tekster på sløyfer. Vi samarbeider med Majorstuen Blomster som holder til i Bogstadveien 47 i Oslo. Blomster kan også  bestilles via våre minnesider.

Vi har et bredt utvalg av gravsteiner. Alt fra vakre gravminner i stål fra Gjenskinn til tradisjonelle gravsteiner fra Steinskulptur. Vi har også et eksklusivt samarbeid med kunstneren Nico Widerberg. Han har utviklet en egen kolleksjon av unike gravsteiner som han lager for oss. Hver gravstein blir et eget kunstverk.

I tillegg til de helt unike gravsteinene fra Nico Widerberg, leverer vi tradisjonelle gravsteiner av høy kvalitet fra SA Steinskulptur.

Vi samarbeider også med billedkunstnerne Gita S. Norheim og Turid Uldal hos Gjenskinn, som lager vakre gravminner i stål.

 

Arv og skifte i forbindelse med dødsfall kan være vanskelig.

Arv og skifte den siste reisen

Våre erfaringer med dette har ført til at vi nå kan tilby alle våre kunder en time med rådgivning kostnadsfritt og uten forpliktelser hos Advokatfirmaet BAX. 

De er erfarne på familierett, arv og skifte.

Trenger du hjelp til å tømme og rengjøre dødsbo. Vi kan trygt anbefale REAL facility service.
De kan sitt fag som er god service og tilpassede tjenester med høy kvalitet.  
De har over 30 års erfaring i bransjen. Lang erfaring gir trygghet for at de løser alle typer serviceoppgaver, inne som ute, hvor mennesker er en vesentlig del av tjenesten. 
Personlig og riktig oppfølging og nærhet til kundene er deres store styrke og lidenskap. 

Ingen begravelser er like

Vi skreddersyr unike begravelser og seremonier. Vi tilbyr alt fra tradisjonelle begravelser til livssynsåpne seremonier.

Tradisjonell seremoni

Vår spesialitet er å lage vakre og verdige begravelser og bisettelser som virkelig speiler livet som er blitt levd. Vi hjelper og tilrettelegger for dere. Uansett om det er ønske om en vakker verdig og tradisjonell kistebegravelse eller bisettelse. I tillegg til at vi tar oss av alle de praktiske oppgavene og papirarbeidet, hjelper vi dere også å søke om gravferdsstønad. Dersom det er aktuelt.

 

Livssynsåpen seremoni

Livssynsåpne seremonier kan være i et kapell, et annet egnet lokale eller ute i naturen. Det viktigste er at seremonien blir en verdig avskjed hvor vi kan samles og minnes. Vi legger vekt på å lage seremonien sammen med familien slik at ønsker ivaretas.

Spre asken i verdensrommet

Vi filmer hele reisen til 100 000 fot hvor asken spres.

Spre asken i verdensrommet
Avslutt sermonien med med å sende opp papirlykter

Avslutt med med å sende opp papirlykter

Avslutt med med å sende opp papirlykter.

Ha en begravelse sermoni med champagne i hagen

Champagne i hagen

Ikke alle ønsker en tradisjonell minnestund. Noen ønsker en fest der livet som er levd blir feiret. 

Senk urnen med aske i havet

Senk urnen i havet

Ha en vakker seremoni på stranden. Etter avskjeden tar følget båt ut på fjorden og senker urnen i sjøen.

Spre den avdødes aske på en fjelltopp

Spre asken på en fjelltopp

Ha seremonien på toppen av et fjell. Etterpå står følget sammen ned på ski .

Stemningsfull musikk til seremonien

La dere inspirere av våre spillelister med stemningsfull musikk.
Våre dyktige musikere og solister gjenskaper magien i seremonien.