Avskjedsfesten, må begravelser være triste?

Begravelse seremonien har ikke endret seg mye på de siste 100 år, men det har mannen i gata. Verden og vår måte å leve og kommunisere på, er en helt annen i dag.

Tre salmer, Orgelmusikk ved utgang og inngang i kapell og kirke passer kanskje ikke like bra for hvermansen lenger. Vi er blitt vant til å fortelle alle om vår hverdag, våre interesser og våre verdier. Det er viktig for oss at vi får fortalt hva vi står for. Alle sosiale medier som er blitt en del av vår hverdag og kommunikasjon har gjort dette mulig.

Den store avskjedsfesten

Når livet er slutt er det viktig at selve avskjeden er like personlig som livet selv var. Vår familie og våre venner skal «føle» at vi er tilstede, at det stemmer med hvem vi var.  Om livet har vært en fest, så kan begravelsen gjenspeile det. Det kanskje ikke alle vet er at  man kan ha en seremoni eller avskjedsfest akkurat hvor man vil. Seremonien trenger ikke å være i en kirke eller et kapell.

Kanskje er det riktig å samle alle til et skikkelig gravøl. Servere en iskald halvliter med en liten snaps mens en trubadur synger favorittlåtene, mellom alle de gode historiene som deles om livet som er slutt.

Har du lyst å feire livets slutt med en skikkelig avskjedsfest med favoritt bandet og servere gjestene champagne, så hvorfor ikke gjøre det. Lag den avskjedsfesten som gjenspeiler og hyller det fantastiske livet som var levd. Mulighetene og ønskene er mange, og alt er mulig.

Nye generasjoner lager nye tradisjoner.  Den siste reisen lager de begravelsene som den avdøde selv ville likt å være med på.

Folk er så forskjellige. Det kan begravelser være også.

Les mere om de helt personlige begravelsene

Kategorier