Hva koster en begravelse

Ja, hva koster egentlig en begravelse?

Uten seremoni

Prisen på en begravelse/bisettelse kommer helt an på hva du ønsker. For noen kan begravelse uten seremoni være et riktig alternativ. Denne løsningen betyr at vi henter den døde hjemme, eller på sykehus/sykehjem. Der steller og legger vi den døde i kisten. Deretter kjører vi kisten til krematoriet eller gravplassen. Vi sørger også for å fylle ut alle offentlige papirer og å melde dødsfallet.
En slik gravferd koster ca. 16.000kr.

Enkel seremoni

Er det ønske om en enkel begravelse/bisettelse med bare de nærmeste tilstede under seremonien i en kirke eller et kapell, vil en enkel kistedekorasjon, 2 assistenter, dødsannonse, 25 program komme i tillegg til det som ligger til grunn i begravelse uten seremoni. En slik gravferd vil da komme på ca. 24.800kr

Stor seremoni

Noen ønsker større seremonier, hvor familie og alle kjente og kjære til avdøde er velkomne. Slike seremonier koster ofte mer. Musikere og musikk, livssyns åpen eller human-etisk gravferdstalere, flere assistenter tilstede før, under og etter seremoni, flere program, dyrere kiste, syning av den døde, og mer blomster og pynt etc…, er kostnaddrivere i større seremonier. En slik gravferd koster gjerne fra 45.000kr.

Merkostnader

Det finnes ikke noe eksakt fasit, lommeboka, behov og den døde eller pårørendes ønsker bestemmer gjerne hvordan er gravferd blir. I tillegg til seremonien kommer avskjedsfest, minnestund og gravstedet.
En tradisjonell gravstein ligger gjerne fra 20.000kr  ferdig gravert og satt opp på gravplassen. En gravstein i stål fra Gjenskinn koster fra 35.000kr. En helt unik gravstein laget av Nico Widerberg begynner på 50.000kr. En diamant av kremasjons aske fra 22.000kr.
Askespredning koster ingen ting, men må søkes om hos Fylkesmannen i fylket asken skal spres.

Det er viktig å lage en oversikt over alle kjente kostnader ved en gravferd etter første planleggingsmøte. Så blir det ingen ubehagelige overraskelser for hverken pårørende eller byrået.

 

 

 

Kategorier

4 kommentarer

  1. Hei Anne Karine.
   Å stelle den døde er noe familien veldig gjerne kan være med på, men det blir ikke noe billigere. Men bårebukett derimot er det mye penger å spare om du lager den selv. Og det er mulig å være akkurat så kreativ du ønsker. Bårebuketten trenger ikke å være tradisjonell i sin form og i sitt uttrykk. Du kan for eksempel bruke en gren med epleblomster fra avdødes hage, eller plukke blomster i naturen. Kongler, mose, skjell og strå… Det kan bli veldig vakkert og veldig personlig.

  1. Hei Anita.

   Ja, vi lager en diamant av kremasjonsasken.
   Kremasjonsaske inneholder mye karbon fra skjelettet, og diamanter er 100% karbon. Så vi tar karbonet fra asken og putter i et presskammer. Der står den og gror til en rådiamant i ca et år under enorm trykk og varme og kopierer den prosessen som naturen gjør når diamantene ble laget for millioner av år siden. Når den er ferdig, så blir den slip og får sertifikatene sine og klassifiseres om en ekte diamant.

   Pia

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *