Den siste reisen har fått Minnesider på Internett

Dagsavisen forteller i denne reportasjen om et nytt «fenomen» i vår måte å sørge og vise vår medfølelse på. Nemlig Minnesider på Internett.
Vi i Den siste reisen, opplever at flere og flere ønsker å lage minnesider for de som de har mistet.
Familie, venner, naboer og kolleger kan få tenne lys, sende hilsener og trøstende ord til de som er i sorg.

Gravene besøkes ikke

Som Begravelsesbyrå er vi daglig på gravlundene rundt om i stor Oslo, og vi ser at det er stadig færre som går til gravlundene og tenner lys.
Vi lever i en hektisk verden, med tidsklemmer og lange avstander. Vi flytter ut fra by og bygd, og familier spres over hele verden. Det er mange grunner til at gravlundene ikke får like mye besøk og stell som før.

Facebook og Minnesider

Men vi vil allikevel gjerne minne våre døde, og vise vår medfølelse når noen vi kjenner mister noen de har kjær. Kanskje vil vi sende en blomst til begravelsen, eller hjem til familien som trøst. Minnesider som også legges ut via Facebook gjør det enkelt, og senker terskelen for mange til å vise sin medfølelse, eller til å tenne et lys og skrive en hilsen.

Det geniale er at på en minneside kan du gjøre akkurat dette når du har tid, mulighet og lyst, uansett hvor i verden du er. Du trenger ikke lese lokale aviser for å få med deg dødsfall i den krets, Facebook vil spre budskapet, du vil bli varslet og det igjen gir deg muligheten til å vise din medfølelse.

Fremtidens kondolanse protokoll

De siste seks månedene har det, kommet til 2.500 minnesider på Internett med vel 700.000 besøkende. De tradisjonelle dødsannonsene i avisene mister sine lesere, og brukermønsteret til folk flest er at når vi leser om et dødsfall, så vil så gjerne få vise at vi bryr oss. Dermed er Internett blitt et sted vi sørger, deler sorgen og bearbeider den.

Den siste reisen sine Minnesider.

På våre minnesider kan du dele minner, bilder og musikk med familie, venner og andre som besøker minnesiden. Mange velger å skrive en liten historie (nekrolog) som kan finnes der for dagens og fremtidens generasjoner.

For de etterlatte blir minnene flere jo mer innhold det er på siden. Det oppfordres derfor til å ta del i aktivitetene, f.eks skrive en siste hilsen eller tenne et lys.

Hele reportasjen i Dagsavisen

Kategorier