Nå kan du få asken din spredt i verdensrommet!

Norsk begravelsebyrå tilbyr nå tjenesten. Men er det lovlig?

Begrave eller kremere? Og hvilken musikk? Begravelsessermonier og urnenedsettelser er ritualer de fleste av oss har begrenset erfaring med, men som likevel er noe vi mest sannsynlig må ta stilling til noen ganger i løpet av livet. Som pårørende blir man nødt til å stille seg spørsmålet om hvordan den avdøde kanskje ville ha ønsket seremonien, hvis ikke vedkommende har sagt eller skrevet noe om det i forkant. Noen tenker kanskje også over sin egen avskjed, og har klare formeninger om hva de ønsker, og hva de vil unngå.

Pia Cyrén driver begravelsesbyrået «Den siste reisen», og er kjent for å tilby mer personlige seremonier og løsninger. Du har kanskje hørt om at den kremerte kan bli en diamant du kan bære med deg? Det er et av tilbudene hos Cyréns byrå. Nå kan hun tilby en ny tjeneste – askespredning i verdensrommet.

– Hva i all verden er dette?

– Det er et fantastisk tilbud til alle dem som ikke ønsker en gravplass, men askespredning i forbindelse med kremasjon, sier Cyrén til KK og forklarer:

– Det hele starter med en vanlig kremasjon, og dersom de pårørende ønsker askespredning er dette et alternativ de kan velge. Da har man mulighet til å samles til seremoni, og i stedet for at man sprer asken i naturen etter de reglene som gjelder, eller setter urnen i jorden, sender man den altså til værs med en værballong, sier Cyrén.

Les artikkelen på KK

Kategorier