Takk og farvel, Den siste reisen.

For første gang står Anne Kat Hærland på en scene og forteller ting om seg selv som faktisk er helt sanne. I showet Gudbedre snakker hun om døden. Det å planlegge sin egen begravelse, terror, dop, fordommer og swingersmiljøets åpenbare fallgruver er høyaktuelle temaer.

Er det en kjærlighetserklæring til dine etterlatte å fortelle hva du ønsker, designe din egen begravelse. Eller er det en egotripp?
Anne-Kat har en lang «gjesteliste» til sin begravelse, og seremonien – den blir ikke akkurat tradisjonell. Gjett hvem som må sitte bakerst i Anne- Kat sin begravelse?
Vi er et annerledes og litt rocka Begravelsesbyrå i Oslo, som lager de helt unike og personlige begravelsene.

Død og begravelse

Det er fantastisk moro å høre på Anne-Kat når hun tar opp temaet, harselerer og ler. Og det er jammen på tide at noen gjør akkurat det. Begravelser trenger ikke være så tunge og triste. Vi kan le i en begravelse også.

En god latter forlenger ikke livet

Men den kan hjelpe oss til å takle døden og sorgen. En klovn har malt et smil om munnen, men også tårer på kinnet sitt. Humor er viktig, galgenhumor om du vil kan, være befriende i sorgen. Det kan være mye sorg og alvor i en god latter mener vi i Begravelsesbyrået Den siste reisen.

Jeg brenner for at folk skal få lov å være med å planlegge sin egen begravelse, og at de skal få lov å ha den på sin måte. At den skal få gjenspeile livet. Mitt ønske er at det skal være en begravelse som den som er død, skulle ønske de fikk oppleve selv.

Vil du spre asken din på toppen av et fjell, ha seremonien på favoritt puben eller senke urna di i havet og gi gjestene en siste anker-dram, så må det være rom for det.

Døden er vanskelig, og den er heldigvis ikke noe de fleste av oss må forholde oss til i hverdagen. Men i løpet av livet så vil de fleste oss oppleve å miste noen som er umistelige, vet du da hvordan de vil ha sin begravelse?

Skal du se et show, velg Anne-Kat sitt show Gudbedre på Latter.

 

Kategorier